HP Executori

logo hp executori judecatoresti herlea si prodea sibiu

Recuperare Amiabila

SERVICIILE NOASTRE

In perspectiva unei colaborari, scopul nostru va fi satisfacerea solicitărilor dumneavoastră in cel mai scurt timp.

Nu ezitati sa ne contactați pentru optimizarea, de comun acord, a variantei de colaborare.

Ce este recuperarea amiabilă?

Recuperarea amiabilă, cunoscută și sub denumirea de mediere sau conciliere, este un proces alternativ de rezolvare a conflictelor în care părțile implicate lucrează împreună pentru a ajunge la o înțelegere reciprocă. Acest proces este realizat sub îndrumarea unui mediator neutru, care facilitează comunicarea și ajută la identificarea soluțiilor care să satisfacă ambele părți implicate.

Avantajele recuperării amiabile

1. Economisirea timpului și a banilor

Datorită caracterului său non-litigios, recuperarea amiabilă poate fi un proces mult mai rapid și mai eficient decât litigiul. Părțile implicate pot evita costurile semnificative asociate cu avocații și instanțele de judecată și pot obține o rezolvare a conflictului într-un timp mai scurt.

2. Controlul asupra rezultatului

În cadrul recuperării amiabile, părțile implicate au mai mult control asupra rezultatului final. Ele pot colabora pentru a identifica soluții care să satisfacă ambele părți, în loc să lase decizia în mâinile unui judecător sau unui juriu.

3. Menținerea relațiilor

Recuperarea amiabilă oferă un cadru propice pentru menținerea sau chiar îmbunătățirea relațiilor dintre părți. Deoarece procesul este centrat pe comunicare și colaborare, acesta poate ajuta la reducerea tensiunilor și la găsirea unor soluții care să nu distrugă relațiile pe termen lung.

4. Confidențialitatea

Un alt avantaj important al recuperării amiabile este confidențialitatea. Ceea ce este discutat în cadrul procesului de mediere rămâne confidențial, ceea ce poate oferi un mediu sigur și deschis pentru părțile implicate să exploreze opțiuni și să își exprime preocupările fără frica de repercusiuni publice.

Care sunt pasii?

Procesul de recuperare amiabilă

Procesul de recuperare amiabilă implică etape specifice care sunt urmate pentru a ajunge la o soluție reciprocă. Iată o privire mai detaliată asupra acestor etape:

1. Sesizarea conflictului

Părțile implicate într-un conflict pot iniția procesul de recuperare amiabilă prin sesizarea conflictului unui mediator sau unei instituții specializate în mediere.

2. Seleția mediatorului

Mediatorul este un profesionist neutru și imparțial care va facilita procesul de recuperare amiabilă. Părțile implicate pot alege un mediator comun sau pot solicita recomandări de la instituția de mediere.

3. Sedinte de mediere

Mediatorul va programa și conduce ședințe de mediere, în care părțile implicate vor avea oportunitatea de a-și exprima punctele de vedere, de a identifica problemele-cheie și de a explora opțiuni de rezolvare a conflictului.

executari indirecte

4. Negociere și ajungerea la o înțelegere

Pe parcursul ședințelor de mediere, părțile implicate vor negocia și vor căuta soluții care să le satisfacă interesele. Scopul final este de a ajunge la o înțelegere reciprocă care să rezolve conflictul.

5. Redactarea acordului

Dacă părțile implicate ajung la o înțelegere, mediatorul va ajuta la redactarea unui acord care să reflecte termenii și condițiile la care au ajuns. Acest acord va deveni un document legal, iar părțile implicate se vor angaja să îl respecte.

20

ani de experienta

+ 0
Dosare Incheiate
+ 0 %
Clienti Satisfacuți

Răspunsuri la Întrebări Frecvente despre popriri:

Pentru a beneficia de recuperarea amiabilă, puteți contacta o instituție specializată în mediere sau puteți solicita recomandări de la avocații dvs. sau de la instanțe. Aceștia vă pot îndruma către mediatorii potriviți pentru situația dvs.

Recuperarea amiabilă poate fi folosită pentru o varietate largă de conflicte, inclusiv conflicte de familie, dispute comerciale și litigii vecinale. Cu toate acestea, în unele cazuri, cum ar fi cazurile de violență domestică sau infracțiuni grave, alte forme de rezolvare a conflictelor pot fi mai potrivite.

Costurile recuperării amiabile pot varia în funcție de mediator și de complexitatea cazului. Cu toate acestea, costurile sunt adesea mai mici decât cele asociate cu procesul judiciar tradițional.

Dacă părțile implicate nu reușesc să ajungă la o înțelegere în cadrul recuperării amiabile, ele pot decide să continue pe calea litigiului sau să exploreze alte forme de rezolvare a conflictelor.

Da, atunci când părțile implicate ajung la o înțelegere în cadrul recuperării amiabile și semnează un acord, acesta devine un document legal și obligatoriu pentru ambele părți.

Da, recuperarea amiabilă poate fi o opțiune viabilă înainte de a recurge la procesul judiciar. Aceasta oferă părților implicate ocazia de a încerca să rezolve conflictul într-un mod eficient și prietenos înainte de a angaja procedurile legale.

BIROUL EXECUTORILOR JUDECĂTOREȘTI ASOCIAȚI HERLEA ȘI PRODEA oferă o gamă largă de servicii legale în România. Acestea includ:

 • Proceduri de executare
 • Recuperarea datoriilor
 • Punerea în aplicare a hotărârilor judecătorești
 • Vezi toate serviciile

Biroul Executorilor Judecătorești Asociați Herlea și Prodea funcționează din anul 2012 în cadrul circumscriptiei Judecătoriei Sibiu și are competenta teritorială pe raza județelor Sibiu, Alba și Hunedoara.

Biroul nostru reprezinta garantia unui inalt nivel de profesionalism, misiunea fiind aceea de a oferi solutii rapide si eficiente clientilor nostrii.

Echipa noastră este coordonată de către 2 executori judecătorești asociați și formată din 10 consilieri juridici, 4 economisti și personal auxiliar avand la baza 3 valori fundamentale profesionalism, integritate, transparenta.

Daruirea tuturor celor care fac parte din echipa, energia si resursele acesteia isi gasesc rasplata in rezultatele castigate de clientii nostrii in realizarea drepturilor lor.

Vezi mai multe

BIROUL EXECUTORILOR JUDECĂTOREȘTI ASOCIAȚI HERLEA ȘI PRODEA vă poate oferi asistență deplină în procedurile de executare. Ei vă pot ajuta cu:

 • Pregătirea și depunerea cererilor de executare
 • Identificarea și localizarea debitorilor
 • Sechestrarea bunurilor și evaluarea lor corespunzătoare
 • Supravegherea întregului proces de executare

Colaborarea cu BIROUL EXECUTORILOR JUDECĂTOREȘTI ASOCIAȚI HERLEA ȘI PRODEA aduce o serie de avantaje, printre care:

 • Experiența și cunoștințele extinse ale echipei lor de profesioniști
 • Abordarea individualizată și adaptată la nevoile fiecărui client
 • Capacitatea de a rezolva cazuri complexe și dificile într-un mod eficient
 • Reputația lor solidă în domeniu, ceea ce garantează servicii de calitate superioară

Pentru a lua legătura cu BIROUL EXECUTORILOR JUDECĂTOREȘTI ASOCIAȚI HERLEA ȘI PRODEA, puteți folosi următoarele informații de contact:

BIROUL EXECUTORILOR JUDECĂTOREȘTI ASOCIAȚI HERLEA ȘI PRODEA se mândrește cu satisfacția clienților lor anteriori. Aceștia au fost mulțumiți de rezultatele obținute și de profesionalismul de care au dat dovadă în gestionarea cazurilor lor legale.

BIROUL EXECUTORILOR JUDECĂTOREȘTI ASOCIAȚI HERLEA ȘI PRODEA este alegerea încrederii pentru toate nevoile dvs. legale în România. Cu servicii specializate în proceduri de executare, recuperarea datoriilor și punerea în aplicare a hotărârilor judecătorești, ei vă pot oferi asistență profesională și expertiză de înaltă calitate. Contactați BIROUL EXECUTORILOR JUDECĂTOREȘTI ASOCIAȚI HERLEA ȘI PRODEA astăzi pentru a discuta despre nevoile dvs. legale și pentru a beneficia de servicii de top în domeniu.

Recuperarea amiabilă reprezintă o soluție eficientă și prietenoasă pentru rezolvarea conflictelor. Prin intermediul acestei abordări non-litigioase, părțile implicate au oportunitatea de a colabora, de a-și exprima punctele de vedere și de a ajunge la înțelegeri reciproc avantajoase. Cu numeroasele sale avantaje și procesul bine structurat, recuperarea amiabilă merită luată în considerare atunci când vă confruntați cu un conflict. Alegeți un mediator competent și încredere în acest proces, iar rezultatele pozitive vor fi pe cale să apară.

CONTACTEAZA-NE

În perspectiva unei colaborări, scopul nostru va fi satisfacerea solicitărilor dumneavoastră în cel mai scurt timp.

Scroll to Top