HP Executori

logo hp executori judecatoresti herlea si prodea sibiu

Executarea silită

SERVICIILE NOASTRE

In perspectiva unei colaborari, scopul nostru va fi satisfacerea solicitărilor dumneavoastră in cel mai scurt timp.

Nu ezitati sa ne contactați pentru optimizarea, de comun acord, a variantei de colaborare.

Ce este executarea silită?

Executarea silită este o procedură legală prin care se realizează forțat executarea unei hotărâri judecătorești sau a altor titluri executorii. Aceasta are ca scop recuperarea sumelor datorate de către debitor către creditor și se desfășoară sub supravegherea unui executor judecătoresc. Procesul de executare silită poate implica diverse măsuri coercitive, precum poprirea veniturilor, executarea silită asupra bunurilor sau alte acțiuni legale pentru a asigura recuperarea creanței.

Cum începe procesul de executare silită?

Procesul de executare silită începe de obicei prin depunerea unei cereri de executare la biroul executorului judecătoresc competent. Această cerere trebuie să conțină informații despre debitor, inclusiv datele sale de identificare, adresa și detalii despre creanță. De asemenea, trebuie furnizate documente relevante, cum ar fi hotărârile judecătorești sau alte titluri executorii. Odată ce cererea a fost depusă, executorul judecătoresc va începe procedura de executare în conformitate cu legea.

Ce măsuri pot fi luate în cadrul executării silite?

În cadrul procesului de executare silită, executorul judecătoresc are dreptul de a aplica diverse măsuri pentru a asigura recuperarea creanței. Aceste măsuri pot include poprirea veniturilor debitorului, poprirea conturilor bancare, executarea silită asupra bunurilor mobile sau imobile, precum și alte acțiuni legale pentru recuperarea sumei datorate. Executorul poate solicita, de asemenea, informații financiare relevante de la debitor sau de la terți pentru a identifica sursele de venit sau activele disponibile pentru executare.

Care sunt drepturile și obligațiile debitorului în cadrul executării silite?

Debitorul are dreptul să fie informat cu privire la începerea procedurii de executare silită și să primească toate comunicările relevante de la executorul judecătoresc. De asemenea, debitorul are dreptul să conteste procedura de executare sau măsurile luate de executor. Cu toate acestea, este important de menționat că debitorul are obligația de a respecta hotărârile judecătorești și de a îndeplini obligațiile financiare. Nerespectarea acestor obligații poate duce la aplicarea unor sancțiuni suplimentare și la extinderea procesului de executare.

executari indirecte

Cum poate fi contestată o procedură de executare silită?

Dacă debitorul consideră că procedura de executare silită a fost inițiată în mod greșit sau că măsurile luate sunt nelegale, acesta poate contesta procesul. Pentru a contesta o procedură de executare silită, debitorul trebuie să depună o cerere de contestație la instanța de judecată competentă în termenul prevăzut de lege. Instanța va analiza motivele invocate de debitor și va decide în consecință. Este important ca debitorul să consulte un avocat specializat în dreptul executării silite pentru a primi asistență legală adecvată în acest proces.

Cât durează procesul de executare silită?

Durata procesului de executare silită poate varia în funcție de circumstanțe. Aceasta poate fi influențată de complexitatea cazului, de numărul de măsuri luate în cadrul executării și de cooperarea părților implicate. Unele proceduri de executare pot fi finalizate în câteva luni, în timp ce altele pot dura mai mult timp. Este important ca debitorul să coopereze cu executorul judecătoresc și să respecte hotărârile judecătorești pentru a facilita un proces de executare eficient.

Care sunt consecințele nerespectării unei hotărâri judecătorești în România?

Nerespectarea unei hotărâri judecătorești în România poate avea consecințe grave pentru debitor. Aceste consecințe pot include aplicarea unor sancțiuni financiare, cum ar fi amenzi sau majorări de dobândă. De asemenea, debitorul poate fi supus unor măsuri coercitive, cum ar fi poprirea veniturilor sau executarea silită asupra bunurilor. În cazuri extreme, nerespectarea unei hotărâri judecătorești poate duce la pedepse penale, în conformitate cu legea penală aplicabilă.

20

ani de experienta

+ 0
Dosare Incheiate
+ 0 %
Clienti Satisfacuți

Răspunsuri la Întrebări Frecvente despre popriri:

Executarea silită este un proces juridic prin care se realizează executarea forțată a unei hotărâri judecătorești sau a altor titluri executorii, în vederea recuperării unei creanțe pecuniare.

O procedură de executare silită poate fi inițiată de către creditorul care deține o hotărâre judecătorească sau un alt titlu executoriu împotriva debitorului care nu și-a îndeplinit obligațiile financiare.

În cadrul executării silite, pot fi luate măsuri precum poprirea veniturilor debitorului, poprirea conturilor bancare, executarea silită asupra bunurilor mobile sau imobile și alte acțiuni legale pentru a asigura recuperarea sumei datorate.

Dacă debitorul consideră că măsurile luate în cadrul executării silite sunt nelegale sau injuste, acesta poate contesta procedura prin depunerea unei cereri de contestație la instanța de judecată competentă.

Nerespectarea unei hotărâri judecătorești în România poate avea consecințe precum aplicarea de sancțiuni financiare, poprirea veniturilor sau executarea silită asupra bunurilor debitorului.

În anumite situații, debitorul și creditorul pot ajunge la un acord privind termenii executării silite. Acest acord poate fi încheiat sub supravegherea executorului judecătoresc și poate implica o restructurare a datoriei sau o modalitate de plată convenabilă pentru ambele părți.

După achitarea creanței, creditorul are obligația de a elibera poprirea și de a notifica executorul judecătoresc despre acest lucru. Bunurile debitorului vor fi deblocate și acesta va recăpăta controlul asupra lor.

BIROUL EXECUTORILOR JUDECĂTOREȘTI ASOCIAȚI HERLEA ȘI PRODEA oferă o gamă largă de servicii legale în România. Acestea includ:

 • Proceduri de executare
 • Recuperarea datoriilor
 • Punerea în aplicare a hotărârilor judecătorești
 • Vezi toate serviciile

Biroul Executorilor Judecătorești Asociați Herlea și Prodea funcționează din anul 2012 în cadrul circumscriptiei Judecătoriei Sibiu și are competenta teritorială pe raza județelor Sibiu, Alba și Hunedoara.

Biroul nostru reprezinta garantia unui inalt nivel de profesionalism, misiunea fiind aceea de a oferi solutii rapide si eficiente clientilor nostrii.

Echipa noastră este coordonată de către 2 executori judecătorești asociați și formată din 10 consilieri juridici, 4 economisti și personal auxiliar avand la baza 3 valori fundamentale profesionalism, integritate, transparenta.

Daruirea tuturor celor care fac parte din echipa, energia si resursele acesteia isi gasesc rasplata in rezultatele castigate de clientii nostrii in realizarea drepturilor lor.

Vezi mai multe

BIROUL EXECUTORILOR JUDECĂTOREȘTI ASOCIAȚI HERLEA ȘI PRODEA vă poate oferi asistență deplină în procedurile de executare. Ei vă pot ajuta cu:

 • Pregătirea și depunerea cererilor de executare
 • Identificarea și localizarea debitorilor
 • Sechestrarea bunurilor și evaluarea lor corespunzătoare
 • Supravegherea întregului proces de executare

Colaborarea cu BIROUL EXECUTORILOR JUDECĂTOREȘTI ASOCIAȚI HERLEA ȘI PRODEA aduce o serie de avantaje, printre care:

 • Experiența și cunoștințele extinse ale echipei lor de profesioniști
 • Abordarea individualizată și adaptată la nevoile fiecărui client
 • Capacitatea de a rezolva cazuri complexe și dificile într-un mod eficient
 • Reputația lor solidă în domeniu, ceea ce garantează servicii de calitate superioară

Pentru a lua legătura cu BIROUL EXECUTORILOR JUDECĂTOREȘTI ASOCIAȚI HERLEA ȘI PRODEA, puteți folosi următoarele informații de contact:

BIROUL EXECUTORILOR JUDECĂTOREȘTI ASOCIAȚI HERLEA ȘI PRODEA se mândrește cu satisfacția clienților lor anteriori. Aceștia au fost mulțumiți de rezultatele obținute și de profesionalismul de care au dat dovadă în gestionarea cazurilor lor legale.

BIROUL EXECUTORILOR JUDECĂTOREȘTI ASOCIAȚI HERLEA ȘI PRODEA este alegerea încrederii pentru toate nevoile dvs. legale în România. Cu servicii specializate în proceduri de executare, recuperarea datoriilor și punerea în aplicare a hotărârilor judecătorești, ei vă pot oferi asistență profesională și expertiză de înaltă calitate. Contactați BIROUL EXECUTORILOR JUDECĂTOREȘTI ASOCIAȚI HERLEA ȘI PRODEA astăzi pentru a discuta despre nevoile dvs. legale și pentru a beneficia de servicii de top în domeniu.

Executarea silită este un proces juridic important în România, care permite recuperarea creanțelor pecuniare prin intermediul măsurilor coercitive. Este esențial ca debitorii să respecte hotărârile judecătorești și să își îndeplinească obligațiile financiare pentru a evita consecințele nerespectării acestora. Cu toate acestea, în cazul în care o persoană se confruntă cu o executare silită, este recomandat să caute asistență legală specializată pentru a se asigura că drepturile și interesele sale sunt protejate în cadrul procesului.

CONTACTEAZA-NE

În perspectiva unei colaborări, scopul nostru va fi satisfacerea solicitărilor dumneavoastră în cel mai scurt timp.

Scroll to Top